Вівторок, 26 квітня 2022 09:04

Маленькі кухні – великі можливості!

Багато хто мріє про велику кухню з островом, прямо як в американських серіалах. Але для стандартних квартир такий варіант не завжди реалізуємий — доводиться вибирати кухонний гарнітур для маленької кухні. І знаєте, це не привід сумувати! Дізнайтеся прямо зараз, як створити компактну кухню, якою будуть заздрити!

 Ви в курсі, чим хороші компактні інтер'єри? Тим, що їх легко зробити ергономічними! Маленькі кухні не просто повинні, а повинні бути зручними для господаря! І головний секрет цієї зручності прихований у правильній конфігурації.

 Маленька кухня на замовлення

 Маленька кухня на замовлення 2

Варіант 1: лінійна/паралельна

Найпростіший у реалізації. Тут не можна повністю втілити ідею «ергономічного трикутника», але в такій конфігурації кухня постає у всій красі. Особливо ефектно виглядає лінійний кухонний гарнітур для маленької кухні, виконаний в ультра, або високому глянці. При цьому приміщення повинно мати гарну інсоляцію та яскраве штучне освітлення. Велика кількість світла створить у глянцевих фасадах гру відображень, що візуально розширить навколишній простір. А якщо, навпаки, хочеться «камерності» та затишку – можна вибрати фасади з натуральною деревною фактурою.

Просунутий варіант лінійної конфігурації – паралельна. Тут модулі кухні розташовуються по обидва боки від центру кімнати. Такий варіант добре підходить для довгих, але вузьких приміщень – вони здаються більш просторими. Щоправда, у цьому випадку радимо вибирати для фасадів ніжні пастельні відтінки.

Варіант 2: Г-подібна

Найбільш поширений і один із найзручніших! Маленькі кухні, збудовані кутом — відмінне рішення для тих, хто любить готувати, але терпіти не може від цього втомлюватись! Розмістивши мийку в кутовій частині, а зони для приготування та зберігання продуктів з боків, Ви отримаєте класичний ерго-трикутник, де всі найважливіші елементи кухні знаходяться від Вас на рівній відстані. Це дуже зручно!

Г-подібний кухонний гарнітур для маленької кухні найкраще розміщувати неподалік вікна. Природне освітлення не тільки наповнює інтер'єри легкістю, а й забезпечує господарям чудовий настрій! А без нього, як відомо, смакоти не приготуєш!

Варіант 3: П-подібна

– І це маленькі кухні?! – запитає хтось. Так! П-подібний гарнітур цілком реально вписати в обмежений простір, якщо за справу беруться професіонали. При цьому така кухня буде навіть зручніша за Г-подібну, тому що в неї може поміститися набагато більше корисних аксесуарів.

ТОП порад для невеликих кухонь!

  • Не в ширину, так вгору! Маленька кухня мало містка? Створіть її заввишки три яруси! Це стильно, ефектно та просто красиво!
  • Поєднуємо інтер'єри! Тісно? Поєднайте кухню з вітальнею! Так роблять дуже багато, особливо власники студій!
  • Світло та колір! Чим менше простору, тим вигідніше використовувати світлі фасади та гарне освітлення. А якщо хочеться чогось оригінального, то нехай фасади будуть світлими, а крайки – чорними!
  • Техніка вирішує! Бажаєте заощадити місце у кухні? Вибирайте компактну техніку! Наприклад, посудомийну машину шириною 45 см.

Ну, і головне – довіртеся профі! Дизайнери компанії «HOMEMEBLE» завжди готові створити бездоганний кухонний гарнітур для маленької кухні. Ми обов'язково врахуємо всі особливості приміщення, правила ергономіки, дизайнерські тренди та, звичайно ж, Ваші бажання! Адже по-справжньому гарна кухня має бути відображенням Вашого смаку!