Четвер, 05 травня 2022 08:24

З чого складається ціна за метр кухні

При виборі гарнітура одним із вирішальних факторів є ціна за метр кухні. Вона може суттєво відрізнятися для різних моделей: одні гарнітури коштуватимуть трохи дорожче 5000 грн за погонний метр, а за інші доведеться викласти понад 50000 тис. грн. Чим зумовлена ​​така велика різниця?

 Ціна за метр кухні 1

 Ціна за метр кухні 2

З чого складається ціна за метр кухні

Під ціною погонного метра кухні зазвичай мають на увазі вартість шаф та цоколя, ніжок та стільниці ЛДСП. Розмір цього параметра залежить від кількох основних чинників. До них відносяться:

  • Матеріали, з яких виготовлені кухонні меблі та стільниця.
  • Фурнітура та функціональні конструкції (викочування, висувні, підйомні механізми тощо).
  • Наявність декоративних елементів.

Для виготовлення гарнітурів використовують масив бука, дуба, ясена та інших порід дерев. Це найдорожчий матеріал, однак є й бюджетніші варіанти: МДФ, а також екомасив або екоплити Egger. Найдешевше коштують гарнітури з ДСП, зверху вкриті плівкою ПВХ.

Дорогі стільниці виготовляють із натурального та штучного каменю, нержавіючої сталі, деревини. Якщо хочете простіший варіант, придивіться до моделей з ЛДСП. Вони можуть мати будь-яке забарвлення, бути матовими, глянсовими, стилізованими під дерево чи граніт. Спеціальне покриття робить такі стільниці стійкими до вологи, температурних перепадів та механічних впливів.

 Ціна за метр кухні 3

 Ціна за метр кухні 4

Безпосередньо позначається на ціні фурнітура і додаткові елементи. Гарнітури з доводчиками, амортизаторами, гасниками ударів, тримачами для тарілок, «каруселями», що обертаються, будуть коштувати значно дорожче. Більше доведеться заплатити й за меблі зі складним декором: вигадливим різьбленням, ліпниною, балясинами, вітражами, стразами, фотодруком на фасадах.

Швидше за все, до кінцевої вартості також доведеться додати витрати на доставку та встановлення. Втім, тут все залежить від того, де ви купуєте гарнітур. Наприклад, у компанії «HOMEMEBLE» установка меблів здійснюється безплатно.